Home
De kleermaker
Contactformulier
Waar vindt U ons

 BRON:     Tom Oostra

Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard.

 

 

Kleermakerij verrijking voor Wijk en Aalburg

 

 

 

 

WIJK EN AALBURG • Enige maanden geleden reed zoon Hasan met zijn vrouw door Wijk en Aalburg. Hij kon er geen kleermakerij ontdekken. Thuis in Dordrecht legde hij gelijk contact met vader Yakub Yavuz. "Pa, we moeten daar een kleermakerij beginnen."

 

De vriendelijke Yakub Yavuz vertelt zijn verhaal zittend op een bank in het huurpand aan de Markt in Wijk en Aalburg. "Ik ben toen zelf ook gaan kijken en we kwamen er achter dat er leuke mensen in Wijk en Aalburg wonen. We kwamen bij dit vrij gekomen pand en zo is voor ons dit balletje gaan rollen."

 

Sinds een aantal weken heeft Yakub Yavuz het pand, waar tot voor kort een kapsalon was, gehuurd. "We gaan het in eerste instantie voor anderhalf jaar proberen. Daarna zien we wel hoe we verder gaan."

 

Aan de volle kledingrekken is te zien dat de loop er al goed in zit. "Ja, we hebben het al erg druk. De mensen weten ons al te vinden", zegt Yavux senior. Een gat in de markt? Yakub Yavuz weet het niet. "Goedkope dingen gooi je weg als ze kapot zijn. Dure dingen niet. Die laat je maken. En dat kan bij ons."

 

Derde vestiging
Kleermakerij Yavuz Wijk en Aalburg is het derde bedrijf dat de familie Yavuz heeft opgestart. "We hebben ook een kleermakerij in Dordrecht en in Zwijndrecht. Ik heb twee zonen. We rouleren telkens." Yakub Yavuz, die in 1998 naar Nederland kwam, is op en top kleermaker. Op zevenjarige leeftijd ging hij al werken bij een kleermaker in het Turkse Konya, nu een stad met meer dan een miljoen inwoners. "Ik ben nu 45 en ik zit al 38 jaar in het vak. Ik weet niet anders", glimlacht hij.

 

Bij kleermakerij Yavuz kan niet alleen kleding op maat worden gemaakt, Yavuz heeft zich ook toegelegd op kledingreparatie zoals nieuwe voering inzetten, ritsen zetten en dergelijke, gordijnen maken en schoenreparatie. Ook is er een dependance van een stomerij. Het bedrijf is zes dagen in de week open.

 

Ruimhartig omarmd
De inwoners hebben de kleermakerij al ruimhartig omarmd. "Een verrijking voor het dorp", zegt een 63-jarige dame die een blouse wil laten inkorten. Een andere Wijk en Aalburgse knikt. "Anders moest ik altijd naar Waalwijk. Ik ben blij dat hij hier zit."

 

Winkeliersvereniging Hart van Aalburg is ook blij. "Hartstikke mooi dat er iets nieuws bij is gekomen. Leegstand is niets voor het winkelend publiek", zegt contactpersoon René Lucas. "Er is nog meer plaats. Een viertal pandjes staat nog leeg. Dus als er iemand met een goed idee is: er kan zo worden ingestapt met een winkel", moedigt Lucas aan.

 

kleermakerij Yavuz
INFO@KLEERMAKERIJYAVUZ.NL